Op 29 november is NKN te gast bij ASML in Veldhoven. Onderwerpen die op de agenda staan zijn databeheer bij ASML, de structuur van standaards en normen, stage en gate processen binnen projecten en het Vendor Component & Cost reduction program. Ook wordt een bezoek gebracht aan het ASML Experience Center.

Deelname voor NKN-leden en genodigden. Aanmelden via de uitnodigingsmail of het contactformulier op de website.

Agenda

13.00 uur    Ontvangst

13.30 uur    Welkom en introductie

13.40 uur    Korte introductie ASML

    Hans Leijsten, ASML

    Korte presentatie over het bedrijf ASML, wereldspeler op het gebied van productiemachines voor computerchips en de organisatie van standaardisatie bij ASML.

14.10 uur    Vendor Component Engineering

    Paul Ebben, ASML

    De relatie tussen standaardisatie en de bedrijfsstrategie in verbinding met de kosten en opbrengsten van gestandaardiseerde componenten.

14.40 uur    ASML Experience Center

    In het Experience Center wordt de wereld van ASML gepresenteerd: de machines die chips maken voor apparaten die mensen informeren, amuseren en beschermen. In de 500 vierkante meter tellende ruimte krijgen scholieren, studenten, leveranciers en klanten via een wandeling langs interactieve schermen, 3d-projecties en fysieke machineonderdelen het besef mee dat zonder microchips met miljoenen componenten er geen mobieltjes en computers zouden bestaan. En de machines die deze steeds snellere, kleinere en goedkopere chips maken, zijn van ASML-makelij.

15.20 uur    Pauze

15.50 uur    Waarom Normalisatie?

    Hans Leijsten, ASML

    Na een korte introductievideo gaat Hans in op configuratiemanagement: hoe weet je nu precies welke onderdelen in welke machine zitten. Welke rol speelt standaardisatie daarbij. En wat is de rol bij ‘The Perfect Machine’?

16.20 uur    Customer-specific Pre-Install drawings

    Hans Leijsten, ASML

    Klant specifieke eisen waaraan installatietekeningen moeten voldoen die ASML tegenwoordig moet meeleveren en het beheer van die installatietekeningen als onderdeel van de totale productinformatie.
Een kijkje in de keuken van de leverancier van de data aan de klant en de manier waarop ASML omgaat met de tekeningeisen die door deze klant worden opgelegd. ASML moet deze installatietekeningen up-to-date houden met de verdere ontwikkeling van de machine en daarom moeten die tekeningen in de beheerstructuur worden ondergebracht. Tegelijk is de relevantie beperkt want het zijn geen tekeningen die door de gebruiker van het productiemiddel worden gebruikt om onderhoud op te doen of verdere ontwikkelingen uit te voeren.

16.50 uur    Verenigingszaken

    NKN Bestuur
  • Planning, locaties, onderwerpen 2018
  • Actualiteit bij leden
  • Rondvraag

17.00 uur    Afsluiting vergadering

Locatie

ASML Netherlands (Gebouw 7)
De Run 6665, 5504 DT Veldhoven