Op 29 november is NKN te gast bij ASML in Veldhoven. Onderwerpen die op de agenda staan zijn databeheer bij ASML, de structuur van standaards en normen, stage en gate processen binnen projecten en het Vendor Component & Cost reduction program. Ook wordt een bezoek gebracht aan het ASML Experience Center.

Deelname voor NKN-leden en genodigden. Aanmelden via de uitnodigingsmail of het contactformulier op de website.

Agenda

13.00 uur    Ontvangst

13.30 uur    Welkom en introductie

13.40 uur    Korte introductie ASML

    Hans Leijsten, ASML

    Korte presentatie over het bedrijf ASML, wereldspeler op het gebied van productiemachines voor computerchips en de organisatie van standaardisatie bij ASML.

14.10 uur    Vendor Component Engineering

    Paul Ebben, ASML

    De relatie tussen standaardisatie en de bedrijfsstrategie in verbinding met de kosten en opbrengsten van gestandaardiseerde componenten.

14.40 uur    ASML Experience Center

    In het Experience Center wordt de wereld van ASML gepresenteerd: de machines die chips maken voor apparaten die mensen informeren, amuseren en beschermen. In de 500 vierkante meter tellende ruimte krijgen scholieren, studenten, leveranciers en klanten via een wandeling langs interactieve schermen, 3d-projecties en fysieke machineonderdelen het besef mee dat zonder microchips met miljoenen componenten er geen mobieltjes en computers zouden bestaan. En de machines die deze steeds snellere, kleinere en goedkopere chips maken, zijn van ASML-makelij.

15.20 uur    Pauze

15.50 uur    Waarom Normalisatie?

    Hans Leijsten, ASML

    Na een korte introductievideo gaat Hans in op configuratiemanagement: hoe weet je nu precies welke onderdelen in welke machine zitten. Welke rol speelt standaardisatie daarbij. En wat is de rol bij ‘The Perfect Machine’?

16.20 uur    Customer-specific Pre-Install drawings

    Hans Leijsten, ASML

    Klant specifieke eisen waaraan installatietekeningen moeten voldoen die ASML tegenwoordig moet meeleveren en het beheer van die installatietekeningen als onderdeel van de totale productinformatie.
Een kijkje in de keuken van de leverancier van de data aan de klant en de manier waarop ASML omgaat met de tekeningeisen die door deze klant worden opgelegd. ASML moet deze installatietekeningen up-to-date houden met de verdere ontwikkeling van de machine en daarom moeten die tekeningen in de beheerstructuur worden ondergebracht. Tegelijk is de relevantie beperkt want het zijn geen tekeningen die door de gebruiker van het productiemiddel worden gebruikt om onderhoud op te doen of verdere ontwikkelingen uit te voeren.

16.50 uur    Verenigingszaken

    NKN Bestuur
  • Planning, locaties, onderwerpen 2018
  • Actualiteit bij leden
  • Rondvraag

17.00 uur    Afsluiting vergadering

Locatie

ASML Netherlands (Gebouw 7)
De Run 6665, 5504 DT Veldhoven

 

Nieuws

NKN te gast bij FrieslandCampina op 8 maart 2018

Op 8 maart 2018 vindt de NKN-vergadering plaats bij FrieslandCampina in Amersfoort. Na een introductie over het bedrijf FrieslandCampina wordt uitvoerig ingegaan op de organisatie van de normalisatie en standaardisatie voor de procesinstallaties en de projecten die momenteel lopen. Ook wordt aandacht besteed aan het informatiebeheer. Vervolgens bespreekt Jo Collins van NEN de resultaten van een van de R&D projecten van NEN over het gebruik van eisen uit normen. De laatste presentatie van de middag gaat over de high level structure in managementnormen. Deze worden nog niet optimaal gebruikt om het maximale voordeel eruit te halen. Hoe kan de bewustwording intern en extern worden vergroot?

Lees meer...

NKN agenda 2018

NKN vergaderingen in 2018 vinden op de volgende data plaats:

  • 8 maart 2018 bij FrieslandCampina in Amersfoort
  • 31 mei 2018 bij AkzoNobel in Arnhem
  • 12 september 2018 bij AVEBE in Ter Apelkanaal
  • 29 november 2018 (locatie nog niet bekend)

NKN te gast bij ASML op 29 november 2017

Op 29 november is NKN te gast bij ASML in Veldhoven. Onderwerpen die op de agenda staan zijn databeheer bij ASML, de structuur van standaards en normen, stage en gate processen binnen projecten en het Vendor Component & Cost reduction program. Ook wordt een bezoek gebracht aan het ASML Experience Center.

Lees meer...

10 jaar NEN Connect

NEN organiseert op 15 november het congres 'The future is now' naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van NEN Connect. Een dag vol inspirerende presentaties en demonstraties. Deelname is kosteloos. Voor meer informatie en aanmelding heeft NEN een speciale website: www.nenconnect10jaar.nl

 

NKN te gast bij Gasunie op 14 september 2014

Tijdens de meeting bij Gasunie wordt aandacht besteed aan Analytics: zoeken en vinden in tekst en context. Daarnaast wordt de standaardisatie-organisatie toegelicht waarbij ook actuele thematiek aan de orde komt. Tenslotte is tijd ingeruimd om te spreken over kosten en opbrengsten van standaardisatie waarbij deze in samenhang met de bedrijfsstrategie worden gebracht.

Lees meer...